Zoek

Autospeurtocht 'Aan de Maas'

Deze route van ongeveer 52 km door Brabant en Gelderland leidt u langs verschillende bezienswaardigheden. Dit alles in de waterrijke omgeving langs de Maas.
€9,95
i h

Deze route door Brabant en Gelderland leidt u langs verschillende bezienswaardigheden. Dit alles in de waterrijke omgeving langs de Maas. U kunt starten in 1 van de volgende plaatsen: Hernen, Batenburg, Ravenstein, Appeltern. Onderweg komt u terrasjes en eetcafeetjes tegen. Maar ook zijn er legio mogelijkheden om te picknicken.

De route is ongeveer 52 km lang en u moet rekenen op ongeveer 3,5 uur als u de hele route met de vragen wil doen. Er zijn vragen bij die onderweg te vinden zijn, maar ook vragen die u op kunt zoeken op bv internet. De zoekfoto's zijn altijd aan de rechterkant van de weg te vinden.

Het landschap in dit gebied wordt gekenmerkt door buitenpolders, eendenkooien, uiterwaarden en boomrijke eilandjes. Daardoor is dit stukje land oerhollands. Hier delen wandelaars en natuurgenieters de polders en uiterwaarden met ganzen en steltlopers.

Onlosmakelijk verbonden aan ons waterrijke land zijn de bouwwerken die de mens er neerzette. Veel van deze bouwwerken hadden een grote strategische waarde voor de handel en de verdediging. Stoomgemaal De Tuut hield het land droog en in de steenfabrieken werd klei uit de rivieren tot bakstenen gebakken.