Zoek

Autospeurtocht 'West-Friese Stranddag'

Deze autospeurtocht van ongeveer 58km neemt u mee vanuit het boerenland van West-Friesland (provincie NH), met zijn kronkelende dijkjes en mooie dorpjes, naar de kust. Daar biedt het duinlandschap ruimte aan gezellige plaatsjes als Groet, Schoorl, Petten en het meer mondaine Bergen. Deze route is genieten, echt een dagje weg.
€9,95
i h

Deze autospeurtocht van ongeveer 58 km neemt u mee vanuit het boerenland van West-Friesland (provincie NH), met zijn kronkelende dijkjes en schilderachtige dorpjes, naar de kust. Daar biedt het duinlandschap ruimte aan gezellige plaatsjes als Groet, Schoorl, Petten en het meer mondaine Bergen.

Onderweg passeert u ook de kuststrook waar de Elizabethsvloed in de 15e eeuw door de duinen brak en een groot deel van Holland onder water zette. Tot voor kort deed de Hondsbosse Zeewering daar zijn werk. In de route zijn ook een tweetal bezoekerscentra opgenomen waar (ook) de kinderen zich interactief kunnen vermaken, naast natuurlijk dat prachtige Noordzeestrand waarop het goed toeven is met of zonder picknickmand...

Verder vindt u overal op de route de nodige uitspanningen om wat te eten en te drinken.

Bij deze route kun je niet alles vanuit de auto doen. Je moet een paar wandelingetjes maken.