Zoek

Autospeurtocht 'Om de Duinen'

Deze 75 km lange route door Brabant neemt u mee langs kastelen en landhuizen. Je rijdt door het bosrijke gebied om de Loonse- en Drunense duinen.
€9,95
i h

Deze route door Brabant neemt u mee langs kastelen en landhuizen. U leert zo het gebied om de Loonse- en Drunense duinen kennen op een spannende en leerzame manier. U kunt starten in de volgende plaatsen: Loon op Zand, Dussen, Meeuwen, Heusden, Giersbergen en Udenhout. Onderweg komt u speeltuinen, terrasjes en eetcafeetjes tegen. Maar ook zijn er legio mogelijkheden om te picknicken. De route is ongeveer 75 km lang en u moet rekenen op ongeveer 4 uur als u de hele route met de vragen wil doen. Er zijn vragen bij die onderweg te vinden zijn, maar ook vragen die u op kunt zoeken op bv internet. De afbeeldingen op de zoekfoto's op de route zijn altijd aan de rechterkant van de weg te vinden.

De Loonse- en Drunense duinen is ongeveer 4000 ha groot en is sinds 2002 een nationaal park. Dit stuifzandgebied is in de late middeleeuwen ontstaan. Tegenwoordig is het gebied stabiel en worden er zelfs bomen gekapt om het voor Noord-Europa uitzonderlijk grote stuifzand-landschap in stand te houden.

Met deze route rijdt u om de duinen heen en maakt u kennis met het landschap en de dorpen die in de loop der jaren om de duinen zijn ontstaan.

Er is ook een smart phone editie van deze autospeurtocht. Daarmee zoek je de geheime code met de GPS functies van je smartphone of tablet. Dit in tegenstelling tot het bepalen van de geheime code aan de hand van de antwoorden op de vragen.
De editie met GPS vragen vind je hier.

Labels