Zoek

Hoe werkt het?

HOE WERKT EEN AUTOSPEURTOCHT?

De autospeurtochten zijn bedoeld voor jong en oud en je kunt zelf kiezen wanneer je deze gaat rijden. Er zijn meerdere startpunten op de route en het is altijd een gesloten ronde, zodat je weer uitkomt bij het startpunt.
 
De tocht leidt je langs verschillende bezienswaardigheden en plekjes waarvan je niet wist dat ze bestaan. Het is een aangename, ontspannende en leerzame manier om de prachtige omgeving te ontdekken. Zowel met als zonder kinderen is er onderweg van alles te beleven en te ontdekken.
 
Je kunt onderweg vragen beantwoorden en zoekfoto's opsporen. Met de antwoorden kun je een geheime code ontcijferen en zo kans maken op de inhoud van de schatkist. Elk goed antwoord levert 4 cent op voor de schatkist, dus doe je best!
 
Vergeet onderweg niet te genieten van een terras, picknick of van de talloze mogelijkheden voor een korte of uitgebreidere wandeling. Je komt diverse gelegenheden tegen om ook bij regenachtig weer een drankje, hapje of lunch te bestellen.
 
Als de autospeurtocht afgerond is en je hebt de geheime code ontcijferd, dan maak je kans op de inhoud van de schatkist. Geef de gevonden code en antwoorden door via de link in de mail die je ontvangt na aanschaf van een autospeurtocht of op deze pagina. Elke vraag die goed beantwoord is levert 4 cent op in de schatkist. Op onze Home pagina is altijd de actuele stand te vinden. Op de 1e dag van de maand wordt de winnaar van de vorige maand bekend gemaakt. 
 

DE ROUTEBESCHRIJVING

Je ontvangt een uitgebreide beschrijving van de route, de startpunten en andere bezienswaardigheden. Bij elk (start)punt staat beknopte informatie over de bezienswaardigheid. Na het lezen hiervan kunnen de vragen beantwoord worden die bij die locatie horen.
 
Voordat je (weer) met de route gaat beginnen, raden we aan om de volgende zoekfoto alvast te bestuderen.
 
Volg de aanwijzingen van de routebeschrijving om de juiste weg te vinden en zoek onderweg naar de antwoorden op de zoekfoto's en de eventuele vragen, tot je weer bij het volgende punt aangekomen bent etc.
 

VEILIGHEID VOOROP

Als er, om welke reden dan ook een vraag niet te beantwoorden is, hoef je niet alles op alles te zetten om het antwoord te bemachtigen. Als je dit aangeeft bij het insturen van de antwoorden, dan houden wij hier rekening mee. Dit antwoord of eventueel ook het symbool van de geheime code wordt dan gewoon goed gerekend. Denk aan de privacy en gezondheid van een ander en van jezelf!
 
  • Alle zoekfoto's zijn aan de rechterkant van de weg te vinden.
  • Gebruik je navigatie om te controleren of je in de goede straat bent.
  • Lees steeds 1 regel van de routebeschrijving vooruit, zodat je niet verrast wordt door plotselinge afslagen.
  • De verkeersregels gaan ten alle tijde voor. Let goed op, stop niet te abrupt en doe dit altijd op een veilige plaats.
 
Lees voor je gaat starten met de tocht de 'Veel gestelde vragen' (FAQ).
 
Vergeet onderweg niet te genieten van de mooie omgeving. En maak op tijd gebruik van de vele eet- en drinkgelegenheden of picknickplaatsen.
 
We wensen je veel plezier met onze verrassende autospeurtochten!