Zoek

Autospeurtocht 'De Meierij'

Deze, ongeveer 58km lange tocht, leidt u langs kastelen in De Meierij.
€9,95
i h

Deze route door Brabant neemt u mee langs kastelen in de Meierij. . U kunt starten in 1 van de volgende plaatsen: Heeswijk-Dinther, Sint-oedenrode, Boxtel, Vught, Sint-Michielsgestel. Onderweg komt u speeltuinen, terrasjes en eetcafeetjes tegen. Maar ook zijn er legio mogelijkheden om te picknicken.

De route is ongeveer 58 km lang en u moet rekenen op ongeveer 4 uur als u de hele route met de vragen wil doen. Er zijn vragen bij die onderweg te vinden zijn, maar ook vragen die u op kunt zoeken op bv internet. De zoekfoto's zijn altijd aan de rechterkant van de weg te vinden. U leert zo dit gebied kennen op een leerzame manier.

De Meierij bestaat vooral uit vlakke tot licht golvende zandgronden. In vroeger tijden waren deze gebieden niet al te zeer bevolkt. Vroeger bestonden de gebieden ook nog uit heide-landschappen, moerassen, veengebieden en boslandschappen, ook nu nog hetzij in mindere mate. Verder liggen er twee redelijk belangrijke rivieren in het gebied: de Aa en de Dommel; de grens werd gevormd door de Maas. Bij 's-Hertogenbosch komen de Aa en de Dommel tezamen in de Dieze, die uitmondt in de Maas. Op dit punt is de stad ontstaan.

Kenmerkend voor de Meierij is het zogenaamde populieren-landschap.